У В Е Д О М Л Е Н И Е

alo

У В Е Д О М Л Е Н И Е
На основание чл. 4, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда от:

От Сити Билд ЕООД, с адрес: гр.Бургас, ул. „Оборище” № 2,ет.3

Уведомяваме Ви, че за имот с идентификатор 07079.609.123, УПИ V-123, КВ. 97, гр. Бургас, ул. Рилска №49 ина следното инвестиционно предложение:

Изграждане на нова сграда, плътна ограда и сградни ВиК отклонения.

Техническия инвестиционен проект е разработен въз основа на ПУП-ПРЗ одобрен със заповед №1824 от 12.06.2023г. и изменен със заповед №1825 от 12.06.2023г., комбинирана скица съгласувана с дружествата и е в съответствие с нормативната база.

          Новата сграда ще бъде съобразена с градоустройствени показатели в съответствие с допустимите за устройствена зона 5/Ц по действащ ОУП на гр.Бургас,както следва: Плътност – до 100%, Кинт – до 5.0, озеленяване – мин 20%,височина до 15м.

          Предвидено е паркиране в рамките на имота.

          Проектът е изготвен при спазване на изискванията за достъпна среда съгласно Наредба № РД-02-20-2/2021г.

Площ за РЗП надземно  -  991,97 м2

Сутерен  -                               269.43 м2

Площ за РЗП бруто -           1261,40 м2

  

   Възражения, мнения и препоръки се приемат от 9-16 часа в офиса на фирмата, на адрес гр. Бургас, ул. Оборище №2, ет.3 ; от датата на обявяването 01.03 до 19.03.2024г.

 

 


Нова сграда в к-с. Лазур

В началото на новата 2020г. Сити Билд ЕООД започна изграждането на нова сграда на ул. Батак №9,  к-с. Лазур, гр. Бургас . За повече информация заповядайте в нашия офис на ул . Оборище №2, ет.3 , гр. Бургас


Нова сграда в центъра на Бургас

Бургаският мост

На 05.01.2016г. Сити Билд ЕООД започна изграждането на нова жилищна сграда в центъра на гр. Бургас, с адрес ул. Цар Симеон I № 26. Отново сградата е строителство срещу обезщетение и ще бъде изпълнена във вече наложените стил и качество.


Очакваме повече руски туристи през 2016г.

Болгариа

Заради влошените отношения с Турция, руски туристи ще бъдат пренасочвани към България.

Това стана ясно от думите на Сергей Герасимов, първи заместник-министър на правосъдието на Русия, предаде репортер на БГНЕС.

Герасимов председателства Българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, която проведе 15-ото си заседание в София.

Руският представител коментира, че има възможност да се задълбочи изучаването на български и руски език и в двете страни, както и да се обучават кадри, които да се използват в сферата на туризма, където има сериозен потенциал за развитие. Според икономическия министър Божидар Лукарски за целта може да бъдат направени облекчения в издаването на визи за руските туристи у нас.

Така например младежите под 16-годишна възраст могат да получават визите си безплатно, а цената за останалите визи да бъде намалена, както и да бъдат допълнително облекчени процедурите по издаването им. Освен това, според Лукарски, заради сигурността на руските туристи, страната ни е желана дестинация.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова заяви, че се работи по проекта за изграждане на газов хъб в страната ни. От руска страна стана ясно, че се очаква да приключат разговорите с Европейския съюз за изграждането на хъба, след което интересът на Русия към този проект може да се засили. Петкова посочи също, че разговорите с руските партньори по енергийните теми са минали в открит и конструктивен диалог. Тя посочи, че Русия е наш важен партньор в енергетиката – основен доставчик на петрол, газ и ядрено гориво. От друга страна пък ние сме надежден транзитьор на руски газ за Гърция, Турция и Македония. Петкова коментира, че основните акценти в работата на българо-руската комисия са били насочени основно към развитието на взаимоотношения ни в газовия сектор. Споделихме пред нашите партньори и някои от приоритетите ни в сектора, като възможността за диверсификация на източниците на доставка на природен газ, концепцията за изграждане на газоразпределителния център на територията на България, както и със статута на този проект и с това, че той трябва да бъде съобразен с европейските изисквания, допълни тя./БГНЕС

Надяваме се  това да повлияе в положителна посока и да увеличи покупката на апартаменти в Бъгария от руски граждани.

29.01.2016г.


Строителство срещу обезщетение

Строителство в Бургас

 Строителство срещу обезщетение

Договарянето на терен за строителство срещу обезщетение минава през няколко етапа: предварителни разговори и договаряния, предварителен договор; учредяване на право на строеж в нотариална форма; строителство; предаване на обектите, договорени като обезщетение.

По силата на предварителния договор учредителите (собствениците) се задължават да учредят право на строеж в полза на приобретателя (строителя) срещу задължение строителят за своя сметка да извърши строителството и безвъзмездно да предаде на собствениците договорените като обезщетение обекти в постройката. Посочват се основните параметри на строежа: конструкция, вид покрив, материали, дограми. Важно е да се уточни в какъв завършен вид трябва да се предадат както общите части на сградата, така и обектите за обезщетение. Когато върху терена има постройки строителя поема ангажимента за събарянето и извозването на отпадъците.

Процентът за обезщетението, което получават собствениците на терен в Бургас, в зависимост от района, е между 30 и 50% от разгърнатата застроена площ. Уговаря се дали този процент ще е еднакъв за различните видове обекти (апартаменти, подпокривни, магазини, гаражи и др.), както и дали ще се отнася и за евентуално увеличение на разгърнатата застроена площ след работния проект. Обикновено се допуска собственикът да ползва преференция при закупуване на допълнителна квадратура.

Основните задължения на строителя са: изготвяне на архитектурен проект, съгласувани със собственика, от които се конкретизират обектите за обезщетение; получаване на строителна линия, изготвяне на строителни книжа, осигуряване на независим строителен надзор; изпълнение на строителството;  сключване на договори с експлоатационните предприятия ЕВН и ВиК; получаване на Акт № 15 и разрешение за ползване; въвод във владение.

Собственикът е длъжен: да прекрати съществуващи наемни договори и да предаде постройките опразнени, ако има такива; да заплати и закрие съществуващи партиди за вода и ел. енергия да предостави на строителя нужните документи за изготвяне на строителните книжа и да съдейства по време на строителството (съгласуване, подписване на протоколи и др.); да учреди право на строеж с изключение на обектите, предназначени за обезщетение, да даде съгласие строителят да се разпорежда с обектите извън онези за обезщетение.


Спад на строитеството в Бургас и региона

строителсво срещу обезщетение Бургас

   София излезе начело в класацията по  строителство на нови сгради. Информацията е  на база изчисления на Националния регистър за ново строителство и реконструкции. За първи път от пет години насам в страната е регистриран ръст от 21.96 %  по данни за първото шестмесечие на 2014г.. Според НРНСР  първенец е София с  28,23%, следван от Бургас , който дълго заемаше първото място по ново строителство в България. Регистърът води статистика за всяка новострояща се сграда в страната от 10 г. насам, отбелязват от министерството на инвестиционното проектиране. Ваканционните имоти отчитат скок с 19,35%, следвани от жилищното строителство с 16,74%. Бумът на строителството на офис сгради остава в миналото. През този период  строителството им е с ръст от едва 3%.

 


Нова сграда в центъра на Бургас

сграда на у. Славянска 47

 01.10.2014 г. Сити Билд ЕООД започва изграждане на нова сграда с апартамети, гаражи и магазин на улица Славянска в гр. Бургас. Фирмата е специализирана в стротелство срещу обезщетение в централната градска част. Сградата е пететажна, ще бъде изпълнена във вече познатите на бургазлии стил и качество, които налага фирмата вече повече от десет години.

 

01.11.2015г. Сградата е завършена и готова за въвеждане в експлоатация. Само за единадесет месеца бе реализирана поредната красива сграда в центъра на Бургас. Строителството бе срещу обезщетение. Всичко е изпълнено с висококачествени материали от нашите опитни специалисти.


Очаква ни студена зима

Очаква ни студена зима, според водеща информационна агенция, от арктическите морета ще навлизат циклони в Европа, които ще я вледенят.

ИТАР-ТАСС се позовава на Руската хидрометеорологична служба, според която настоящата зима ще бъде много по-студена, отколкото изминалата 2012-2013 година. Очаква се през зимата студените въздушни течения, които ще нахлуват често, да се редуват с частично затопляне, обяснява Роман Вилфанд, ръководител на Руската хидрометеорологична служба.

Навлизането на топъл въздух от Атлантика през изминалата зима е било благоприятствано от устойчивостта на циклоните в Арктика. Но направените прогнози за настоящата зима 2014-2015 година показват, че в Арктика циклоните ще се редуват с антициклони, и това ще бъде причината да навлиза студен, леден въздух от Карско и Баренцево море в Западна Европа.

Очакванията са февруари да бъде особено студен и температурите да бъдат доста под нормалните за сезона.


Санкции

сбербанк санкции

ЕВРОПЕСКИЯ СЪЮЗ въведе санкции по отношение на руския финансов сектор, гласи официалният журнал на Евросъюза. Пет руски банки попаднаха под ограниченията: Сбербанк, ВТБ, Газпромбанк, ВЕБ и Росселхозбанк.

Санкциите ще действат една година с възможност да бъдат преразглеждани през 3 мЕвропеския Съюзеца и трябва да влязат в сила от утре, 1 август.

По този начин в обхвата на новите санкции попадат финансови организации, в които делът на държавата пряко или косвено превишава 50 процента.Сред засегнатите банки има две търговски - ВТБ (60,9%) и Росселхозбанк (100%), както и една банка за развитие - Внешекономбанк - ВЕБ (100%). ВЕБ обаче има две дъщерни банки - Глобекс и Связ-банк, които работят с граждани. Косвено държавата контролира и най-голямата руска банка - Сбербанк (чрез Руската централна банка, 50% плюс 1 акция) и Газпромбанк - чрез ВЕБ и Газпром (Газпром държи 35,5414% от акциите, пенсионният фонд Газфонд - 49,6462%, ВЕБ - 10,1906%).

Както вече стана ясно, Съветът на ЕВРОПЕСКИЯ СЪЮЗ прие законодателно постановление за въвеждане на икономичЕвропеския Съюзки санкции срещу Русия. Евросъюзът ограничава достъпа на руските държавни банки до европейския дългов пазар, като смята да забрани на евроинвЕвропеския Съюзтиторите да придобиват еврооблигации в тези банки и да търгуват с тях на европейските фондови борси. Финансовите санции се отнасят само за новите сделки и са необратими.

Европейската комисия изчисли, че руските банки имат краткосрочни задължения към европейския пазар в размер на 7,5 млрд. евро.

Европейските чиновници смятат, че по този начин няма да предизвикат Русия да се обърне към азиатските финансови пазари, а по-скоро ще накара Москва „да преразгледа политиката си спрямо Украйна”.

Забранява се на европейските резиденти да предоставят на банките, попаднали под санкциите, да отпускат средно и дългосрочно финансиране. Официалният документ на ЕВРОПЕСКИЯ СЪЮЗ гласи: „Забранява се пряката и косвена покупко-продажба, предоставяне на брокерски услуги или участие в други сделки с първични ценни книжа и инструменти на валутния пазар със срок на обръщение над 90 дни”.

При това клоновете на руските държавни банки, регистрирани на територията на Европейския съюз няма да бъдат засегнати от санкциите. Според решението, публикувано в официалния журнал на ЕВРОПЕСКИЯ СЪЮЗ, ограничението за привличане на финансиране за срок от над 90 дни влиза в сила за руските банкови структури и техните „дъщерни банки” извън Европейския съюз.

Незнанието на европейците за въведените санкции ги освобождава от отговорност при нЕвропеския Съюзпазването им.

В постановлението на Съвета на ЕВРОПЕСКИЯ СЪЮЗ е отбелязано още, че ЕВРОПЕСКИЯ СЪЮЗ освобождава от отговорност компаниите, които „не знаят, че дейността им нарушава забраните на ЕВРОПЕСКИЯ СЪЮЗ” спрямо Русия. „Действията на предприятията, физичЕвропеския Съюзките и юридичЕвропеския Съюзките лица, органи и организации не попадат под отговорност, ако те не са запознати и не могат да предположат, че действията им нарушават мерките, изложени в настоящото постановление”, гласи чл. 10 от постановлението на Съвета на ЕВРОПЕСКИЯ СЪЮЗ.


Нови пътища

нови магистрали

Очакваме 120 км нови магистрали да бъдат пуснати в експлоатация от следващата година, каза пред участниците на четвъртия дискусионен форум на тема Строителството през 2015 г. – перспективи и предизвикателства. Възможностите през новия програмен период 2014 – 2020 министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

На същата дискусия председателят на управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура инженер Лазар Лазаров уточни, че става въпрос за участъци от  магистрали Марица и Струма. Сред другите пътни участъци, които би трябвало да влязат в експлоатация през 2015 година, са обходите на Габрово и Монтана и западната дъга на околовръстното на София.


УВЕДОМЛЕНИЕ

У В Е Д О М Л Е Н И Е
На основание чл. 4, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда от:

Сити Билд ЕООД, с адрес: гр.Бургас, ул. „Оборище” № 2,ет.3

Уведомяваме Ви, че  за УПИ III-228, кв. 4901 по плана на к.к. Слънчев бряг - Запад /ПИ 51500.506.447 по КК на Община Несебър.

има следното инвестиционно предложение:

Преработка по време на строителството на част сградни ВиК Инсталации.

След започване на строителната дейност се установява, че уличните водопровод и канализация, към които трябва да се присъедини новостроящата сграда не съществуват. По тази причина се налага преработка по време на строитеството на площадковия водопровод, а отпадните води да се отвеждат към новопроектирана канализационна мрежа- PРф 315, преминаваща по улицата южно от имота- по отделен проект

Сградно водопроводно отклонение:  Захранването на парцела с питейна вода по одобрен проект е предвидено да става от новопроектиран  уличен водопровод- ПЕВП ф90, преминаващ по улицата южно от имота- по отделен проект. Той е предвиден да се захрани от съществуващ водопровод ПЕВП Ф90. След започване на строителната дейност се установява, че такъв не съществува, поради което се налага промяна в трасетата на площадковия водопровод.

Предвид настоящата преработка по време на строителство по чл.154 се предвижда имота да се водоснабди от съществуащия уличен водопровод ПЕВП ф225, преминаващ по северната улица. 

 Новопроектираното водопроводно отклонение за площадковия водопровод ще се запази съгласно одобрения проект и ще се изпълни с  тръби ПЕВП  ф90  . На 0.5м от бордюра в тротоара е предвидено да се монтира ТСК 80  с охранителна гарнитура. След него ще се монтира ВШ и  пожарен хидрант DN 70/80, разположен на подходящо място с цел да покриват изискванията на НАРЕДБА от Із1971.

Новопроектираното водопроводно отклонение към сградата ще се изпълни с  тръби ПЕВП  ф40  до влизането в нея. 

      Сградно канализационно  отклонение : Общото отпадъчно водно количество се определя съгласно Наредба №4 за проектиране , изграждане и експлоатация на сградни водопроводни и канализационни инсталации, чл.166 и БДС EN 12056-2..

Площадковата канализация ще се запази като трасе съгласно одобрен проект и ще се изпълни с тръби PРф160/ SN8 , като ще се променят  наклоните и нивелациата на площадковите ревизионни шахти съгласно схемата.

Предвижда се отпадните води от новопроектираната сграда да се отвеждат към новопроектирана канализационна мрежа- PРф 315, преминаваща по улицата южно от имота- по отделен проект.

 

Общото отпадно количество за имота е Q=9,15 л/с. То се провежда от тръби PVC ф160 с наклон J=2% - Qт=14.08л/с и V=1.86m/s.

   Възражения, мнения и препоръки се приемат от 10-17 часа в офиса на фирмата, на адрес гр. Бургас, ул. Оборище №2, ет.3 ; от датата на обявяването 15.10 до 05.11.2023г.

 


Ремонтът на пътя към Слънчев Бряг

пътят Сарафово- Бургас

Ремонтът на пътя между Бургас и Сарафово, който затруднява придвижването към морето, ще приключи до края на юни 2015г..Пътуващите към морето могат да използват обходни маршрути. Обходните маршрути от магистралата са през село Миролюбово за Слънчев бряг и през село Българово.


Контакти

Форма за бърз контакт

CAPTCHA Image

Повече информация

Адрес:

8000 гр. Бургас
ул. Оборище №2

Телефони:

тел. 056/ 82 61 61
моб. 0889 705 150
моб. 0889 992 992

E-mail: 

invest@abv.bg

Skype:  habi76 

Свържете се с нас

Сити Билд в социалните мрежи: